Tuesday, 13 January 2015

Usaha @IsmailSabri60 Dan MOA Meringankan Beban Mangsa Banjir @NajibRazak


Hari ini Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia telah turun padang untuk menyerah Bantuan Pasca Banjir kepada 13 MPPP yang terlibat dengan banjir di Negeri Pahang. Majlis penyerahan tersebut telah dibuat di Perkarangan Balai Bomba Temerloh, Pahang.

Majlis penyerahan ini turut dihadiri YB Dato’ Sri Sharkar Shamsudin selaku wakil kepada Pengerusi MPPP Negeri Pahang.

Berikut adalah barang disumbangkan oleh MOA kepada mangsa pasca banjir:-

BIL
JENIS BARANG
Qty
BIL
JENIS BARANG
Qty
1
Minyak 1kg
1
9
Garam 400g
1
2
Tepung 1kg
1
10
Pes Nasi Goreng
3
3
Gula 1kg
1
11
Serbuk Kopi
1
4
Ikan Bilis 200g
1
12
Serbuk Teh
1
5
Sardin
1
13
Serunding
1
6
Kicap 340mL
1
14
Makanan Dalam Tin (Kari Ayam)
2
7
Sos Cili 280mL
1
15
Biskut Tin
1
8
Mee Segera
5
16
Nanas dalam tin
1


MOA telah mengenalpasti sebanyak tujuh (7) daerah di seluruh Pahang yang terjejas teruk dengan insiden banjir dan memerlukan bantuan khidmat pasca banjir ini.

·   Tujuh daerah berkenaan adalah Bera, Jerantut, Pekan, Maran, Kuala Lipis, Kuantan dan Temerloh. Semoga dengan sumbangan MOA yang diusahakan oleh Dato Sri Ismail Sabri dapat meringgan sikit beban mangsa manga tersebut.

1 comment:

  1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI    Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085_260_482_111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI    ReplyDelete