Thursday, 3 April 2014

The Bible Society of Malaysia Menghentam @Khalid_Ibrahim Dan Kerajaan Pakatan Raykat @anwaribrahim The Bible Society of Malaysia (BSM) telah mengkritik kerajaan Pakatan Rakyat untuk meminta masyarakat untuk menulis kepada pejabat Peguam Negara bagi pemulangan 300 Alkitab dalam Bahasa Malaysia ( Al -Kitab ) dan bahasa Iban ( BUP Kudus ).

Mendakwa bahawa Exco Pakatan Rakyat telah membuat banyak janji untuk memulangkan Al-Kitab yang dirampas oleh Jabatan Hal Ehwal Islam Rakyat Pakatan (Jais ) pada bulan Januari, BSM dianggap kenyataan terbaru dari Pakatan Rakyat Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim sebagai negeri "mencuci tangan mereka off masalah " .

"The BSM tidak akan menulis kepada Peguam Negara ," kata masyarakat itu dalam satu kenyataan yang dikeluarkan sebagai tindak balas kepada permintaan kerajaan negeri .

" BSM telah diserbu oleh Jais, sebuah jabatan kerajaan Pakatan Rakyat. The Alkitab dipegang oleh Jais di pejabat mereka di Shah Alam, tidak jauh dari pejabat Menteri Besar itu.

"Oleh itu, masalah ini adalah disebabkan oleh sebuah jabatan di dalam kerajaan negeri Pakatan Rakyat, " kata BSM.

Memanggil serbuan asal oleh Jais satu " serangan oleh pihak berkuasa negeri Pakatan Rakyat terhadap hak-hak masyarakat Kristian di Pakatan Rakyat " , kenyataan itu dipanggil kerajaan negeri untuk membetulkan keadaan yang tidak adil ini.

BSM juga berkata ia telah dipatuhi Penyelesaian 10 -Points , seperti yang dipersetujui oleh kerajaan Persekutuan pada bulan April 2011 , yang membenarkan bagi orang Kristian untuk mengimport, cetak dan mengedar Al -Kitab di seluruh Malaysia.

"Kami mengimport Alkitab dalam banyak kali Bahasa Malaysia sejak dua tahun yang lalu, dan kerajaan Persekutuan telah disimpan sampingan daripada perjanjian itu dengan mempunyai Al-Kitab dengan segera dibersihkan dan dibebaskan tanpa berlengah-lengah.

"Oleh itu, tindakan Jais dalam serbuan BSM dan langkah oleh kerajaan negeri hari ini, mencuci tangan mereka di luar tanggungjawab mereka, adalah satu kenyataan yang jelas kepada rakyat Pakatan Rakyat yang Pakatan Rakyat menolak Penyelesaian 10 -Points ," kata BSM .

Masyarakat juga melahirkan kepercayaan bahawa kenyataan MB menunjukkan bahawa kerajaan negeri tidak berhasrat untuk memberi orang Kristian dalam Pakatan Rakyat , dan juga seluruh Malaysia, akses kepada buku-buku suci mereka dalam bahasa kebangsaan . - 2 April, 2014.

No comments:

Post a Comment