Saturday, 19 January 2013

@abss115 dan @Dominiclauhc Datang Bersama BR1M

membuat @tianchua bertempiaran lari #JanjiDitepati @NajibRazak
Berita gembira untuk semua rakyat yang layak !!! BR1M akan datang lagi tak lama lagi. TM rasa rata rata rakyat Malaysia sedang menunggu kedatangan BR1M ini.

Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysa (BR1M) 2.0 akan dapat diselesaikan dalam tempoh sebulan iaitu pada Februari dengan kaedah penyampaian dilakukan mengikut kawasan parlimen, kata Timbalan Menteri Kewangan Datuk Dr Awang Adek Hussin.
Beliau berkata kementerian akan memastikan setiap rakyat Malaysia yang layak menerima bantuan tersebut memperolehnya dalam tempoh itu.
“Bagi penerima yang uzur terlantar sakit atau disebabkan usia lanjut, mereka boleh menghantar wakil atau pihak Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) di kawasan masing-masing untuk menyampaikan bantuan itu kepada mereka,” katanya  selepas berucap pada majlis kursus jentera pilihan raya yang dihadiri 300 peserta di sini Jumaat.
Awang Adek berkata bantuan BR1M 2.0 yang melibatkan peruntukan RM3 bilion itu dijangka memberi manfaat kepada 4.3 juta isi rumah dan 2.7 juta individu bujang.
Katanya pembayaran itu akan dilakukan dalam bentuk baucar yang boleh ditunaikan di bank.
“Kesemua rakyat Malaysia yang layak tanpa mengira agama dan fahaman politik berhak menerimanya,” katanya yang juga Ketua Umno Bahagian Bachok.

TM dapat bayangkan semua orang Malaysia khasnya di Parlimen Batu akan gembira mendapat agihan BR1M yang dapat sedikit sebanyak meringankan beban. Kalau nak harapakan YB Tian Chua, habuk pun tarak de. Oleh itu kita perlu tumbangkan Tian Chua atau mana mana calon dari pakatan rosak !!! UNDI LAH BARISAN NASIONAL !!! 


No comments:

Post a Comment